Straatontbijt

Foto's appartement van Hans Nijland

Nadat alle stukjes van de buurt de revue gepasseerd waren, en nog even nagepraat te hebben, zijn wij niet al te laat naar huis gegaan, onze wekker ging die zaterdagmorgen om 5.45 uur alweer.
De oven aangezet, en toen kon het bakken beginnen.
Eerst de croissantjes allemaal op de roosters leggen en dan de oven in, die intussenop temperatuur gekomen was, de 320 stuks pasten er niet allemaal in een keer in.
Daarna was het de beurt van de harde bolletjes, natuurlijk ook 320 stuks.Om 6.30 uur werden de zachte bollen en de krentenbroden door bakker Sieben gebracht.
Ook de broodjes die de verschillende buurten besteld waren, werden opgehaald.
Intussen, het was inmiddels 7.00 uur geworden, waren onze buren, Cor en Trijn ook gearriveerd, zij gingen de harde bolletjes doormidden snijden, omdat dat met een plastik mesje wat moeilijk gaat. Bij "De Zwerfkei" waren enkele vrijwilligers aangevuld met de leden van de hoofdcommissie druk in de weer met tafels en stoelen, borden en messen, boter, beleg, koffie en thee.
Toen Hans om even over 8.00 uur met de bolletjes, croissantjes,krentenbrood, melk, karnemelk en de drinkyoghurt naar Seubers ging stond alles al klaar en konden ze het zo overal neer zetten. Nadat ik onze jongens met aanhang geroepen heb, ben ik om even voor 8.30 uur ook die kant opgelopen samen met de eerste ontbijters van deze morgen.
Ik liep nog even naar de keuken om daar Magda even te assisteren met het koken van de eieren, die hebben we in manden gedaan en op de tafels gezet.Na een aarzelend begin stroomde de hele parkeerplaats ineens vol en zocht ieder een stoelop. Ook burgemeester Bouwmeester samen met zijn vrouw waren inmiddels gearriveerd om samen met ons te ontbijten. Na een paar mededelingen en een ogenblik stilte, kon iedereen zijn/haar eten en drinken bij de tafels ophalen, die rijkelijk gevuld waren.
Ik denk dat we op een zeer geslaagd straatontbijt, mede dank zij het mooie weer, terug mogen zien.

Namens de ontbijtcommissie

Wies Nijland